Troponin


آزمایش Troponin I

نام اختصاری cTNI :

سایر نام ها: Troponin I, S: ، تروپونین I قلبی تروپونین قلبی I (cTnI)، تروپونین قلبی T (cTnT)، تروپونین ، تروپونین I اختصاصی قلب و تروپونین T

نوع نمونه قابل اندازه گیری: سرم یا پلاسما EDTA دار، خون کامل

شرایط نمونه گیرینیازی ناشتایی نمیباشد.

مقادیر طبیعی:

≤0.04 ng/mL

 

آزمایش تروپونین چیست؟

  • آزمایش تروپونین سطح تروپونین را در نمونه خون شما اندازه گیری می کند. تروپونین پروتئینی است که در سلول های عضله قلب شما یافت می شود.به طور معمول، سطح تروپونین در خون آنقدر پایین است که فقط حساس ترین انواع آزمایش ها می توانند آن را اندازه گیری کنند. اما اگر عضله قلب شما آسیب ببیند، تروپونین به جریان خون شما نشت می کند و سطح تروپونین خون شما افزایش می یابد.
  • نتایج آزمایش تروپونین می تواند آسیب عضله قلب در اثر حمله قلبی را تایید کند. هر چه آسیب بیشتر به قلب وارد شود، تروپونین بیشتری در خون ترشح می شود. بنابراین، اندازه‌گیری میزان تروپونین در خون نیز می‌تواند به تخمین میزان آسیب‌دیدگی قلب کمک کند. سطوح تروپونین بالاتر از حد طبیعی ممکن است در شرایط دیگری نیز یافت شود که می تواند به عضله قلب آسیب برساند.
  • دو نوع تروپونین ممکن است برای تشخیص آسیب قلبی اندازه گیری شود. آنها تروپونین I و تروپونین T نامیده می شوند. آزمایش ها می توانند هر دو نوع را اندازه گیری کنند.

 

برای چه استفاده می شود؟

آزمایش تروپونین عمدتاً برای موارد زیر استفاده می شود:

  1. بررسی کنید که آیا فردی دچار حمله قلبی شده است یا اخیراً دچار حمله قلبی شده است.
  2. آنژین ناپایدار را تشخیص داده و پایش کنید. آنژین درد قفسه سینه ای است که در صورتی اتفاق می افتد که بخشی از عضله قلب به اندازه نیاز خون دریافت نکند.
  3. سلامت قلب را بعد از جراحی که می تواند به قلب آسیب برساند، بررسی کنید.

 

چرا به آزمایش تروپونین نیاز دارم؟

در صورت داشتن علائم حمله قلبی ممکن است نیاز به آزمایش تروپونین داشته باشید. علائم می تواند به آرامی یا ناگهانی شروع شود. آنها ممکن است خفیف یا شدید باشند و ممکن است طی چند ساعت بیایند و بروند. آنها عبارتند از:

  1. درد قفسه سینه، سنگینی یا ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه
  2. درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو، پشت، شانه، گردن، فک یا بالای ناف
  3. مشکل تنفس هنگام استراحت یا انجام فعالیت بدنی سبک
  4. حالت تهوع و استفراغ
  5. احساس خستگی غیرمعمول بدون دلیل، گاهی اوقات برای روزها
  6. سرگیجه و سبکی سر
  7. عرق کردن زیاد بدون دلیل
  8. ضربان قلب سریع یا نامنظم (آریتمی)

 

نتایج به چه معناست؟

برای درک نتایج آزمایش تروپونین برای درد قفسه سینه و/یا سایر علائم حمله قلبی، ارائه‌دهنده شما علائم، سابقه پزشکی و نتایج سایر آزمایش‌ها را در نظر می‌گیرد.به طور کلی:

  1. اگر اولین نتایج آزمایش تروپونین شما طبیعی باشد، احتمالاً در طی 12 ساعت آینده مجدداً آزمایش خواهید شد. این به این دلیل است که افزایش سطح تروپونین معمولاً حدود 2 تا 3 ساعت پس از شروع حمله قلبی ظاهر نمی شود. بنابراین، نتایج یک آزمایش بعدی ممکن است سطوح تروپونین را بالاتر از حد طبیعی نشان دهد. در این بین، نتایج سایر آزمایش‌ها و معاینات به ارائه‌دهنده شما کمک می‌کند تا بداند که آیا درمان حمله قلبی را فوراً شروع کند یا خیر.
  2. اگر نتایج آزمایش تروپونین شما 12 ساعت پس از شروع علائم، سطوح تروپونین طبیعی را نشان می دهد، احتمالاً حمله قلبی نداشته اید.
  3. اگر نتایج آزمایش شما مقادیر بیشتری از تروپونین را در خون شما نشان دهد، معمولاً به این معنی است که شما در عضله قلب خود آسیب دیده اید. ارائه دهنده شما تمام اطلاعات مربوط به وضعیت شما را در نظر می گیرد تا تشخیص دهد که آیا حمله قلبی باعث آسیب شده است یا خیر.
  4. سطوح بسیار بالای تروپونین اغلب به این معنی است که دچار حمله قلبی شده ام.

 

توجه : سطح تروپونین بالاتر از حد طبیعی همیشه به این معنی نیست که شما دچار حمله قلبی شده اید. آنها می توانند ناشی از آنژین ناپایدار بسیاری از شرایط دیگر باشند که می توانند به قلب آسیب برسانند، از جمله:

  1. ضربان قلب نامنظم (آریتمی)، به خصوص ضربان قلب بسیار سریع
  2. نارسایی قلبی
  3. بیماری دریچه قلب
  4. عفونت یا التهاب عضله قلب (میوکاردیت)
  5. جراحی قلب
  6. ورزش های شدید برای مدت طولانی، مانند دویدن در ماراتن
  7. صدمات قفسه سینه
  8. بیماری مزمن کلیه
  9. لخته خون در ریه ها (آمبولی ریه)
  10. سپسیس
  11. عفونت شدید COVID-19

اگر سطح تروپونین بالایی دارید، اما پزشک فکر نمی‌کند که دچار حمله قلبی شده‌اید، ممکن است آزمایش‌های دیگری برای یافتن علت انجام دهید.

 

توضیحات:

  • نتیجه تروپونین مثبت همیشه نشان دهنده انفارکتوس میوکارد نیست.
  • سایر شرایط منتج به آسیب سلول های میوکارد منجر به افزایش تروپونین I می گردد. این شرایط عبارتند از؛ میوکاردیت، جراحی قلب، آنژین صدری، آنژین ناپایدار، نارسایی احتقانی قلب، و علل غیر قلبی، مانند، نارسایی کلیوی، بیماریهای مزمن عضلانی و آمبولی ریوی.
  • از جمله آزمایشات مرتبط با این آزمایش می توان به CPK-MB و میوگلوبین و الکتروکاردیوگرام (ECG) اشاره کرد.
کلیه حقوق این سایت برای آزمایشگاه میرداماد محفوظ است