لزوم آزمایش میکروآلبومین در افراد دیابتیک

لزوم آزمایش میکروآلبومین در افراد دیابتیک

 

  • دیابت وضعیتی است که توانایی بدن برای پردازش گلوکز خون را مختل می کند. در نتیجه، درافراد مبتلا به دیابت ممکن است سطح قند خون افزایش یابد که می تواند باعث عوارضی مانند آسیب کلیه شود.سطح بالای قند خون می تواند به رگ های خونی کلیه ها آسیب برساند که می تواند باعث فیلتر ناکافی خون شود. پس از سال‌ها، این آسیب ممکن است منجر به نشت پروتئین‌هایی مانند آلبومین به داخل ادرار شود. به این ترتیب، میکروآلبومینوری ممکن است نشانه‌های اولیه آسیب کلیوی یا بیماری کلیوی را نشان دهد.

 

  • طبق جدیدترین تحقیقات انجام شده  از 5 فوریه 2022 تا 10 فوریه 2023 به منظور تجزیه و تحلیل داده های بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم که شامل 640 بیمار 35 تا 60 ساله بود که حداقل به مدت پنج سال مبتلا به دیابت نوع دوم تشخیص داده شده بودند و معیارهای ورود را داشتند، شیوع میکروآلبومینوری در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی بالا است (1/39%) و با عوامل مختلفی مانند جنسیت مرد، فشار خون بالا، کنترل نابهینه دیابت، سطوح بالای HbA1c، طول مدت طولانی تر بیماری ، روش های درمانی دیابت نوع 2 و سایر اختلالات عصبی دیابتی مرتبط است.

 

  • با استناد بر این مطالعات میکروآلبومینوری یک نشانگر بالینی مهم برای تشخیص زودهنگام آسیب کلیه در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. نسبت آلبومین به کراتینین ادرار که به عنوان میکروآلبومین ادرار نیز شناخته می شود، نشانه نفروپاتی دیابتی است که یکی از عوارض شایع دیابت است و در صورت عدم مدیریت می تواند منجر به بیماری کلیوی در مرحله نهایی ESRD  شود. شیوع میکروآلبومینوری در دیابت نوع 2 به طور پیوسته در سرتاسر جهان در حال افزایش است و آن را به یک نگرانی بهداشت عمومی مهم تبدیل کرده است.

 

  • از آنجایی که دیابت در کشور ما بسیار شایع است، در آینده نزدیک تعداد بیماران مبتلا به بیماری کلیوی دیابتی افزایش چشمگیری خواهد داشت که منجر به سایر عوارض دیابت می شود بنابراین پیشگیری از آن امری فوری است.

 

 

 

 

کلیه حقوق این سایت برای آزمایشگاه میرداماد محفوظ است