آزمایش‌‌‌های سلامت جنسی و باروری


انواع مختلفی از بیماری‌های مقاربتی (STIs: Sexually Transmitted Diseases) وجود دارند که در بسیاری از افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، می‌تواند شایع باشد. متاسفانه بسیاری از این بیماری‌ها، علامت مشخصی ندارند و یا علائم کمی نشان می‌دهند. علاوه بر آن، به دلیل شرم و تابویی که در جامعه وجود دارد، افراد از صحبت درباره آن با پزشکان سرباز می‌زنند، در حالی که این بیماری‌ها می‌توانند عواقب خطرناکی مانند کوری، سرطان، نازایی و مواردی از این دست ایجاد کند.

همچنین لازم است آقایان و خانم‌ها به صورت دوره‌ای، آزمایش‌های سلامت جنسی مانند هورمون تستسترون در مردان و سلامت تخمدان در زنان را انجام دهند. انجام چکاپ‌های دوره‌ای، یکی از راه‌های موثر برای جلوگیری از پیشرفت بیماری‌های نهفته مانند سرطان‌ پروستات و دهانه رحم است.

سلامت جنسی و عفونت‌های مقاربتی
با اینکه به طور معمول از بیماری‌های مقاربتی صحبت نمی‌شود، اما بسیاری از عفونت‌های مقاربتی، به راحتی از طریق رابطه جنسی بین افراد، چه زن و چه مرد، منتقل می‌شود و معمولا اگر در مراحل اول شناسایی شوند، به راحتی درمان می‌شوند. برای مثال ویروس زگیل تناسلی و تبخال تناسلی، ویروس‌های بسیار شایعی هستند که باعث ایجاد درد، خارش و جراحت در ناحیه تناسلی می‌شوند و گاهی اوقات بدون علامت‌اند. این بیماری اگر درمان نشود، احتمال ابتلا به سایر بیماری‌های آمیزشی مانند ایدز را بالا می‌برد و مشکلاتی در مجرای ادراری ایجاد می‌کند.

همچنین به صورت جدی تاکید می‌شود زنان بالای 40 سال که از نظر جنسی فعال هستند، آزمایش‌های پاپ اسمیر را به طور مرتب انجام دهند تا از احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم با تشخیص زود هنگام جلوگیری شود.

بخشی از سلامت جنسی نیز مربوط به انجام آزمایش‌های دوره‌ای هورمون‌های جنسی در مردان، مانند تستسترون می‌شود تا از احتمال ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری شود. در زنان نیز، برای جلوگیری از ابتلا به سرطان تخمدان، پیشنهاد می‌شود از سن 40 سالگی آزمایش‌های مربوط به سلامت تخمدان را انجام دهند.

برای انجام هر کدام از آزمایش‌های سلامت جنسی و بیماری‌های مقاربتی، می‌توانید به آزمایشگاه میرداماد مراجعه نمایید.

کلیه حقوق این سایت برای آزمایشگاه میرداماد محفوظ است